Završen ligaški deo, Čikagu prvo mesto

Čikago je dobar deo sezone koja je skraćena zbog prošlogodišnjeg "lok auta" odigrao bez Derika Rouza, ali je i tako uspeo da izbori prednost domaćeg terena u doigravanju.

Bulsi su sinoć na svom terenu "isprašili" Klivlend sa 107:75, a trener tima Tom Tibodau odmarao je Rouza, Luola Denga i Kajla Korvera za plej-of, koji počinje sutra. Čikago u prvom kolu dočekuje Filadelfiju.

Na Zapadu je bilo nešto uzbudljivije. Atlanta je obezbedila prednost domaćeg terena nad Bostonom, pošto je pobedila aktuelnog šampiona Dalas sa 106:89. Maveriksi će u plej-ofu početi sa sedme pozicije i igraće protiv Oklahome.

Tome je doprinela i ubedljiva pobeda Denvera nad Minesotom od 131:102. Bivši centar Partizana Nikola Peković okončao je utakmicu sa 18 poena i 10 skokova. Crnogorac je ostavio odličan utisak u svojoj prvoj NBA sezoni i zauzeo je mesto u startnoj postavi. Sada ga čeka operacija povređenog članka.

Memfis je kod kuće pobedio Orlando sa 88:76 i tako obezbedio prednost domaćeg terena u plej-of seriji sa LA Klipersima. Grizliji su izveli svoju najjaču postavu protiv Medžika, koji je odmarao nekolicinu igrača.

Njujork je pobedio Šarlot sa 104:84 i tako timu iz Severne Karoline naneo 23. uzastopni poraz. Bobketsi su skraćenu sezonu završili sa samo sedam pobeda i 59 poraza, što znači da im je pobednički procenat bio 10,6 odsto na kraju sezone, što je najgore u istoriji NBA lige.

(old_image)

U noći u kojoj su se mnoge zvezde odmarale pred plej-of, isto je učinio i bek Lejkersa Kobi Brajant u porazu od Sakramenta 96:113.

Parovi prvog kola plej-ofa NBA lige:

Istočna konferencija:

Čikago (1)* - Filadelfija (8)

Majami (2) - Njujork (7)

Indijana (3) - Orlando (6)

Boston (4) - Atlanta (5)

Zapadna konferencija:

San Antonio (1) - Juta (8)

Oklahoma (2) - Dalas (7)

LA Lejkers (3) - Denver (6)

Memfis (4) - LA Klipers (5)

- timovi koji su prvi navedeni imaju prednost domaćeg terena - broj u zagradi označava mesto na tabeli konferencije - zvezdica označava tim koji ima ukupnu prednost domaćeg terena - igra se na četiri pobede.

Beta

Pogledajte još