Opemena taksista pred tužbu

NOVI SAD, 27. aprila 2012. (Beta) - Strukovno udruženje taksi-preduzetnika "Sitans" predalo je u petak Gradu Novom Sadu opomenu pred tužbu zbog štete koju je njihovom poslovanju nanela propisana minimalna cena taksi vožnje iz septembra 2011. godine.

Gradsko veće Novog Sada je 29. septembra 2011. godine donelo Rešenje o utvrdjivanju ekonomski najniže cene taksi usluge na nivou od 40 dinara za početak vožnje i 40 dinara za kilometar vožnje na osnovu promena u Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju.

"Na osnovu mišljenja sudskih veštaka procenjena najniža cena taksi vožnje u Novom Sadu, a uzimajući u obzir troškove i uslove obavljanja prevoza na dan 29. septembra 2011. godine, iznosi 100 dinara za start vožnje i 52 dinara za predjeni kilometar", rekao je na konferenciji za novinare predsednik Upravnog odbora udruženja "Sitans" Milan Paunović.

On je dodao da su sudski veštaci prilikom proračuna uzeli u obzir amortizaciju vozila, troškove održavanja i registracije vozila, kao i ostale fiksne troškove poput članarine udruženja, cene lekarskih pregleda i troškove goriva.

Paunović je kazao da je procenjeno da je ovim rešenjem svaki taksista u Novom Sadu izgubio u proseku 36.000 dinara mesečno, tako da je za proteklih šest meseci, od kada je rešenje doneto, ukupan gubitak jednog taksi prevoznika 216.000 dinara.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.