Obilaznica oko Beograda srce transporta

BEOGRAD, 27. aprila 2012. (Beta) - Predsednički kandidat Demokatske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je u petak da je obilaznica oko Beograda "srce transportnog sistema" u Srbiji.

Tadić je posle posete gradilištu obilaznice, sa kandidatom DS za gradonačlenika Beograda Draganom DJilasom, rekao novinarima da je ta obilaznica važna ne samo za Beograd, nego za celu Srbiju.

"Završetkom obilaznice bićemo u stanju da rešimo hroničan problem transporta i komunikacija kroz našu zemlju", ocenio je Tadić.

Predsednički kandidat je kazao da je obilaznica najopterećeniji put u Srbiji i ukazao da će biti još posla u izgradnji puteva narednih sedam, osam godina kada će Srbija, kako je naveo, apsolutno biti premrežena autoputevima.

"Verujem da ćemo u naredne četiri godine 75 odsto gradjana Srbije približiti mreži autoputeva i to će biti velika šansa za novo zapošljavanje", rekao je predsednički kandidat DS-a.

Djilas je kazao da će deonica Batajnica-Ostružnica biti završena pre početka turističke sezone zahvaljujući svima koji učestvuju u radovima, "Putevima Srbije" i ministru za infrastrukturu i energetiku Milutinu Mrkonjiću.

"Na kraju sledeće godine potpuno će biti gotovo obilaznica do Bubanj potoka", rekao je on.

Pogledajte još