Restoran "Majik" - spoj oblika i ukusa

Ako se nađete u ulici Džordža Vašingtona, pažnju će vam privući neobična spoljašnost jednog restorana. Ukoliko uđete, pa makar samo da zadovoljite znatiželju, nećete se pokajati. Shvatićete da je to samo početak nesvakidašnje "Majik" priče.

Enterijer je spoj različitih geometrijskih oblika, koji se međusobno nadovezuju u jednu skladnu i dinamičnu kompoziciju. Jaki tonovi koji preovladavaju, kao i promenljivo osvetljenje koje prati dinamiku oblika, daju restoranu potpuno futuristički izgled. Ovo je delo Karima Rašida, svetski poznatog industrijskog dizajnera, koji je utkao svoj prepoznatljivi stil, toliko puta nagrađivan.

Osim spoja različitih umetničkih stilova, restoran karakteriše fuzija različitih svetskih kuhinja, što u potpunosti opravdava slogan "Funky Fusion Food". Tako se u "Majiku" možete prepustiti različitim kulinarskim uticajima – od osvežavajućih aroma Mediterana, pa sve do pikantnih začina Dalekog istoka. Sva jela iskusni kuvari pretvaraju u nešto posebno, kako po ukusu tako i po načinu serviranja.

Aranžman je tako dobar da ćete imati utisak da ste oblik na tanjiru već videli negde u restoranu. Deo raznovrsne ponude dočarao nam je Miloš Vekić, kuvar "Majika". Vreme koje smo mi utrošili na ispijanje kafe, on je iskoristio na pravi način i pripremio specijalitete koji dovoljno govore sami za sebe.

Dobar primer je pate od guščije džigerice, koji se priprema s konjakom, a servira s kiselim krastavčićima i kandiranim ananasom ili nekim drugim voćem. Iako pomalo skeptični prema ovoj kombinaciji, morali smo priznati da je ukus savršen. Cena ovog predjela, uz koje odlično ide ukus nekog belog, slatkog vina je 900 dinara.

Ramstek "burgundy", koji se služi uz pire od celera i listiće pečurki, serviran je kao glavno jelo. Naravno, ukusu ramsteka više pristaje jako crveno vino. Cena je sasvim pristojna, 840 dinara.

Obrok smo upotpunili odličnim čokoladnim sufleom. Da biste uživali u punom ukusu čokolade, domaćini su preporučili konjak. Cene svih kolača su od 290 do 360 dinara.

Ponuda restorana "Majik" je potpuna, tako da možete probati različite vrste doručka: kontinentalni, omlet, američke palačinke, zatim razne vrste sireva, italijanske i domaće pršute, karpaćo od govedine i tune. Kao predjelo poslužiće vam razne vrste testenine - sa sirom, gamborima ili nekim drugim interesantnim dodatkom. A kao glavna jela tu su piletina, bifteci, riba i morski plodovi, spremljeni u maniru kuhinja raznih delova sveta. Sve u svemu, "prava dobra fuzije hrane". Za one koji nisu inspirisani da naprave idealnu kombinaciju za svoj stomak tog dana, domaćini su se pobrinuli da pripreme interesantan dnevni meni.

Kokteli su ko zna koja po redu dobra fuzija ovog restorana. Cene su im do 550 dinara, koliko je "ekstra koktel". Postoji i pet barmenskih preporuka, da previše ne razmišljate koji biste popili. "Havana club Blanco", "Cholate martini" ili neki drugi, ostavićemo vama da odlučite.

Ponedeljak i četvrtak, u periodu od 18.00 do 22.00, predviđeni su za "after work majik time". Koktel dobrodošlice, predjelo, glavno jelo i desert uz čašu vina platićete 1.000 dinara. Da uživanje bude potpuno pobrinuće se DJ Bauk, koji će svakom gostu ispuniti muzičku želju.

Neobična kompozicija raznovrsnih oblika, interesantnih boja i dobrog ukusa restorana "Majik" učiniće da osetite atmosferu vrhunskih restorana neke svetske metropole u samom srcu Beograda.

Tekst: Marija Milenković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još