Kako da uskladite oblik lica i ram naočara za suce?

Pre nego što odaberete naočari za ovo leto imajte na umu da, okvir naočara treba da bude u kontrastu sa oblikom vašeg lica, proporcije naočara moraju da budu u skladu s proporcijama lica, okviri bi trebalo da budu usklađeni s nekom karakteristikom vašeg lica koju želite da istaknete.

Srcoliko lice

Široko čelo i "jača" linija vilice sa malom bradom, su osobine srcolikog oblika lica. Ovom obliku lica najbolje pristaju pravougaone naočare koje su šire u donjem delu i tako daju širinu donjem delu lica. Birajte i uske okrugle oblike. Izbegavajte naočare sa naglašenim gornjim delom.

Ovalno lice

Idelan oblik lica, sa harmničnim proporcijama malo užom bradom, visokim čelom i visokim jagodicama. Pravougaone naočari u gornjem delu, a malo zaobljene u donjem, uklapaju se sa oblikom vašeg lica. Ovom licu dobro stoje skoro svi oblici naočari, ali ipak izbegavajte prevelike naočari.

Četvrtasto lice

Istaknute jagodice i četvrtasta brada su osobine ovog lica. Birajte okrugle i ovalne naočari, a ako želite da skrenete pažnju na sebe odaberite vesele naočari u obliku srca ili leptira. Izbegavajte geometrijske i kockaste oblike koji naglašavaju uglove lica.

Okrugo lice

Okruglo lice ima široke jagodice i okruglu bradu. Izaberite pravougaone naočare ili one koje su uglaste u gornjem delu.Izbegavajte prevelike naočare.

Dugačko lice

Duguljasto lice je usko sa uglastim delovima, visokim jagodicama, dugačkim nosem, visokim čelom i uskom bradom. Široki ramovi su odličan način da se izbalansira dužina lica. Sitne naočare zbog kojih lice izgleda duže nisu pravi izbor za osobe sa ovakvim oblikom lica.

modanaočarinaočari za sunceprada