Prandeli: Igrači su ispunili svoje zadatke

"Znao sam da možemo da kontrolišemo igru. Jedina briga mi je bila da im ne damo dovoljno prostora da nas ugroze kontranapadima. Nismo im to dozvolili. Zadovoljan sam s onim što smo uradili, ali sada se moramo spremiti za polufinale jer će Nemci biti veliki favoriti u toj utakmici", rekao je Prandeli posle utakmice u Kijevu.

Prandeli je istakao da je njegova ekipa pokušala da pobedi u regularnom delu meča.

POGLEDAJ VIDEO:
Italija preko Engleske do polufinala

"Pokušali smo da brzinom razbijemo njihovu odbranu. Dobro smo pripremili utakmicu i igrači su ispunili svoje zadatke. Pokušali smo da pobedimo u 90 minuta, nismo uspeli i onda su došli penali, a opšte je poznato da je to lutrija", kazao je Prandeli.

"Kada je Rikardo Montolivo promašio penal bio sam veoma tužan jer je bio jedan od najboljih igrača u mom timu", dodao je on.

Selektor "azura" je istakao da je zadovoljan, iako njegova ekipa nije uspela da postigne gol.

"Imali smo mnogo problema, dosta igrača je imalo problema s povredama. Pozitivan rezultat dolazi samo žestokim radom. Stvarali smo šanse i zadovoljan sam učinkom, iako nismo uspeli da postignemo gol", istakao je italijanski selektor.

Prandeli je rekao da je predsednik Italije Đorđo Napolitano čestitao ekipi na plasmanu u polufinale odmah po povratku u svlačionicu.

Beta

ćezare prandeliep u fudbalu 2012italija ep 2012