Nole šaljivdžija uživao u meču

"Jako je lep osećaj igrati na novoj travi na kojoj niko nije igrao. Ovaj turnir mi posebno znači. Prošlo je samo godinu dana od kada sam pobedio ovde i ispunio svoj najveći cilj u karijeri", rekao je Đoković pošto je pobedio Huana Karlosa Ferera u tri seta.

Đoković je izašao na teren sa velikom torbom za rekete, a navijače je nasmejao kada je iz nje izvadio palicu za golf. To je bila šala sa sponzorom, koji mu je obezbedio torbu koja stoji uspravno kao ona za palice za golf.

"To je bila samo mala šala. Bio sam kreativan, to je sve. Ali, navijači su me odmah ispravili i rekli su mi da ovo nije teren za golf, ja sam samo rekao 'okej'", objasnio je Đoković svoju šalu.

Posle poraza od Rafaela Nadala u finalu Rolan Garosa pre dve nedelje, Đoković je današnji meč počeo malo nesigurno, pošto je izgubio servis, ali se posle oporavio i bez problema pobedio rivala.

"Odigrao sam dobro i drago mi je zbog toga. On (Ferero) je dobar igrač i nije lako igrati protiv njega", kazao je srpski reprezentativac.

Đoković je u finalu Rolan Garosa prekinuo niz od 27 pobeda na grend slem turnirima. U svetu tenisa jedini pravi rivali su mu Rafael Nadal i Rodžer Federer, i sa njim čine trio koji godinama "teroriše" ostale i koji je osvojio 28 od poslednjih 29 grend slemova.

Srbin je kazao da više ne postoje nikakve prednosti kakve su pre bile, vezane za podlogu i druge stvari.

"Mislim da nema više nikakvih prednosti u moju, Rafinu ili Rodžerovu korist. Ko god da igra protiv bilo koga, na bilo kojoj podlozi. Sada smo nekako izjednačeni. Mislim da imamo pođednake šanse da pobedimo, 50:50 odsto", rekao je Đoković.

Nadala tek čeka meč, a Đoković će moći da se odmara. Ili da igra golf.

"Ima mnogo terena za golf u okolini. Kraljevski vimbldonski teren za golf je stvarno dobar. Tu nekada igramo kada imamo slobodne dane. Nisam baš dobar u tom sportu, ali uživam u šetnji", rekao je Đoković.

Beta

novak ?okovićvimbldon 2012