Jovanović: Preneću mlađima iskustvo i pozitivnu energiju

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam u Crvenoj zvezdi. Ekipa je mlada, radna i poslušna i nadam se da će ova generacija napraviti dobre rezultate. Pokušaću da ekipi donesem beskompromisnost, borbenost i pozitivnu energiju i da to prenesem na mlađe igrače", rekao je 28-godišnji Jovanović novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Jovanović, koji može da igra na pozicijama štopera i levog beka, u Zvezdu je došao iz ruskog Spartak Naljčika, a potpisao je ugovor na dve godine.

"Način na koji sam došao je malo neuobičajen, pošto sam bio pred potpisom sa Hajdukom iz Splita. Imao sam njihov ugovor na stolu, ali sam to odložio pod izgovorom da moram da proverim papire. U dogovoru sa čelnicima Zvezde došao sam na Roglu i potpisao zvaničan ugovor", kazao je ovaj reprezentativac Crne Gore.

On je dodao da finansije nisu bile presudne u donošenju odluke za koji će od ova dva kluba potpisati.

Jovanović poslednjih nekoliko meseci nije igrao za Spartak, a na pripreme crveno-belih je došao sa povredom prednje lože.

"Povreda je izlečena, a videćemo koliko je pauza uticala na kontinuitet mojih igara. Fizički sam u zaostatku u odnosu na ekipu, ali postoji program po kojem radim kako bih stigao nove saigrače", rekao je Jovanović.

Jedan od funkcionera Crvene zvezde Goran Vasilijević kazao je da je Jovanović došao na preporuku legende kluba Dejana Savićevića.

Zvezda sutra u 9.00 ide na Zlatibor gde će biti sedam dana i 9. Jula će igrati protiv drugoligaša Jedinstvo putevi iz Užica.

Beta

fk crvena zvezda