Rusi prodaju besmrtnost (VIDEO)

Itsakov je bogatašima obećao da će lično nadgledati njihovu besmrtnost u zamenu za određenu količinu novca čiji broj nula nije objavljen.
Ovaj mladić tvrdi da će zaposliti 30 naučnika kako bi postigli cilj da presade ljudski mozak u telo robota u narednih deset goduina.
- Imate mogućnost da finansirate širenje svog života u besmrtnost. Naša civilizacija je došla veoma blizu toga da kreira takvu tehnologiju. To više nije naučna fantastika. Vi imate moć da to sprovedete u delo za vreme vašeg života - napisao je Itsakov u pismu koje je prosledio milijarderima sa Forbsove liste najbogatijih ljudi na svetu.
Rus je kontaktirao milijardere i ponudio im da finansiraju njegovu potragu za besmrtnošću u projektu koji je nazvan „Avatar" po filmu Džejmsa Kamerona.
- Tim nazvan „2045" radi na stvaranju međunarodnog istraživačkog centra u kojem će vodeći naučnici biti angažovani da unaprede polja antropomorfne robotike i živog sistema modelovanja, s ciljem da prebace ljudsku svest u veštačku, čime bi se dostigla kibernetička besmrtnost - kaže Itsakov.

Ovakva istraživanja, kaže Itsakov, imaju mogućnost da oslobode ljude od bolesti, starosti pa čak i smrti

Izvor: 24 sata

besmrtnici