Pajević umesto Milice Delević

Ovo je izjavila Suzana Grubješić, donedavni koalicioni partner demokrata, a sada u Vladi sa SNS i SNS. Grubješićeva je objasnila da se Milica Delević povlači zbog toga što je narodni poslanik opozicioni Demokratske stranke.

Prema njenim rečima, ostajući pri načelima stručnosti i sposobnosti koji su važili i pri izboru Milice Delević, Milan Pajević je pravi izbor za mesto direktora Kancelarije za pridruživanje Evopskoj uniji.

"Evropske integracije biće jedan od ključnih priorieta nove vlade. S obzirom na to da predstoji veliki posao kako bi Srbija što pre dobila datum za početak pregovora o članstvu u EU, potrebno je formirati tim koji će od prvog dana nove vlade raditi na tome", naglasila je Grubješić.

List "Danas" objavio je da je, u situaciji kada će budući šef diplomatije biti Ivan Mrkić, Pajević u dilemi, ali blizu odluke da prihvati ponudu.

Da podsetimo, Pajević je pre mesec dana prihvatio da bude na toj poziciji ukoliko Milica Delević, sadašnja direktorka te kancelarije, prihvati mesto šefice diplomatije.


Radna biografija Milana Pajevića:

- Saradnik i jedan od osnivaca ISAC fonda,

- 2004.-2005. bio je u direktor Instituta G17

- bio je glavni spoljnopolitički savetnik bivšeg zamenika premijera Srbije Miroljuba Labusa.

milan pajevićmilica delević