Proveri da li je tačno: Boje i horoskopski znak

Vatreni znaci, Ovan, Lav i Strelac, treba da izbegavaju hranu crvene boje, a više jedu hranu plave boje, kao što su na primer šljive, suve šljive, grožđe, najbolje u kombinaciji sa žutom: kukuruz, banana, ananas, limun, dinja, jaja, puter.

Zemljani znaci, Bik, Devica, Jarac, iz svog jelovnika trebalo bi da izbace narandžastu, a jedu crvenu hranu, kao na primer, crveni kupus, paradajz, kupine, trešnje, ribizle, rotkvice, džigerica, crveno vino, u kombinaciji sa zelenom, npr. spanać, blitva, grašak.

Vazdušni znaci, Blizanci, Vaga i Vodolija, trebalo bi da izbegavaju hranu žute boje, a u njihovom jelovniku treba da bude zastupljena zelena hrana: spanać, zelena paprika, kupus, grašak, u kombinaciji sa pasuljem i celerom, kao i plava hrana poput šljiva, grožđa, suvih šljiva i borovnica.

Vodeni znaci, Rak, Škorpija i Ribe, iz svog jelovnika trebalo bi da izbace hranu crvene boje, osim crvenog povrća. Takođe ne bi trebalo da preteruju sa konzumiranjem džigerice i mesa. Na njih povoljno deluje hrana naranžaste boje: šargarepa, pomorandža, bundeva, kajsije, žumance, u kombinaciji sa mlečnim proizvodima.

Crvena boja budi i podstiče na akciju, a uspešno deluje i na posledice opekotina, bubuljice, bore i umornu kožu.

Zelena ublažava posledice stresa, smiruje nadraženu kožu i podstiče cirkulaciju. Odlazak u prirodu gde dominira zelena boja smiruje nas, puni energijom i oslobađa od stresa.

Narandžasta opušta, podiže raspoloženje i podstiče seksualnost, utiče na regenerisanje kože, podstiče metabolizam.

Žuta podiže raspoloženje, podstiče na akciju, povećava moć koncentracije, povoljno deluje na rad organa za varenje. Fina nijansa žute boje u prostoriji stimuliše intelekt.

Plava smiruje, ublažava osećaj bola, naročito u glavi, vratu i leđima, a takođe je efikasna u terapiji nesanice i regulaciji telesne težine.

Ljubičasta deluje na limfni sistem i pomaže u terapiji protiv celulita. Podstiče kreativnost, duhovnost, donosi nadahnuće.

Roze boja smiruje, otklanja agresiju i pozitivno utiče na nasilno ponašanje pa se koristi i u zatvorima.

bojehoroskop