Beogradska dobrodošlica za Rona Vizlija - drugara Harija Potera

Enemy of Man”, kako je radni naslov ove adaptacije Šekspirovog "Magbeta", režiraće Vinsent Regan, a snimanje u Beogradu je predviđeno za kraj ove godine, piše "Blic". Glavna uloga Ledi Magbet biće poverena novoj velikoj zvezdi evropskog art filma Šarlot Gejnsbur, koja se proslavila glumeći u filmovima reditelja Larsa fon Trira.

Jednu od glavnih muških uloga - škotskog plemića Rosa, tumačiće zvezda ”Harija Potera”- Rupert Grint. Grint je u slavnom serijalu glumio Poterovog najboljeg druga Rona Vizlija, a jedan od poslednjih poslova koje je dobio je film o pokojnom Bič Bojsu - Denisu Vilsonu.

Vrhovnog zapovednika u kraljevoj armiji Banka glumiće Džejms Darsi, poznat po glavnoj ulozi u Madoninom filmu “W.E”. Pored njih tu su i Stiven Graham i Sem Spruel.

Zasad nije poznato hoće li se neko od srpskih glumaca pridružiti ovoj ekipi, ali mogu da se očekuju bar u epizodnim ulogama, kao što je bio slučaj sa velikim filmovima koji su u proteklim godinama snimani kod nas.

Na filmu će raditi domaća producentska kuća “Work in Progress” koja je glavni “krivac” za to što su nam holivudske face česti gosti. Pored Rejfa Fanjsa sa filmom "Koriolan", Džona Kjuzaka sa "Gavranom" i Lika Besona i Gaja Pirsa sa "Lockoutom", nedavno nas je posetila i Džesika Lang koja je zajedno sa istom producentskom kućom snimala "Terezu Raken".

Reditelj filma "Enemy of Man" - Vinsent Regan je već snimao u Beogradu i to film "Lockout", ali tada nije stajao iza kamere, već je glumio, isto kao i u čuvenim filmovima "Troja" i "300".

Izvor: Blic

džejms darsienemy of manrupert grintšarlot gejnsburvinsent regan