Da li ono beše volite vaterpolo...?

Ako sportove uporedimo sa ženama, onda najviše uzdišemo za onima sa kojima nemamo previše uspeha, ali najčešće ženimo one koje nam pružaju najviše radosti.

Gde je tu vaterpolo? I gde je Srbija na planeti? Da vidimo.

Olimpijske igre, Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, Svetska liga, FINA kup – kada bi se ova najznačajnija reprezentativna vaterpolo takmičenja događala svake godine na Srbiju bi, ako uzmemo u obzir broj država na planeti, dolazio red za medalju na svakih 40-ak godina. Ako u obzir uzmemo veličinu Srbije i broj stanovnika, onda bismo medalju u vaterpolu mogli da očekujemo jednom u 220 godina i ne bi bilo izvesno da bi ona bila zlatna.

Ako ovome dodamo i činjenice da se Olimpijske igre događaju jednom u četiri godine, da svetska i evropska prvenstva idu na svake dve godine, onda bi Srbija zlatnu medalju na nekom od ovih takmičenja mogla da očekuje na svakih 700 godina. Otprilike. Naši vaterpolisti su nas častili sa dva zlata u Svetskoj ligi i u FINA kupu za manje od mesec dana, sećate se, a i sada na Olimpijskim igrama u Londonu gledamo u njih ko u ozeblo sunce!

Kada ste poslednji put bili na nekoj vaterpolo utakmici?

Da li vas malo grize savest zbog toga?

Možda je vreme da ponekad otplivamo do Banjice i bar malo se odužimo vaterpolistima za sve trenutke radosti koje su nam priredili i koje će nam prirediti.

Dača Kocjan

da?a kocjanhumorvaterpolozabava