Superluksuzni plutajući arhipelag na Maldivima!

Odavno postoji bojazan da Maldivi, kao država sa najnižom nadmorskom visinom, zbog stalnog porasta globalnog nivoa mora potonu i u zaborav ponesu očaravajuće predele ovog egzotičnog arhipelaga.

Da se to ne bi desilo, čelni ljudi Maldiva su angažovali holandsku građevinsku kompaniju “Doklends internešnel” koja je u saradnji sa holandskom kompanijom “Voterstudio", osmislila projekat najvećeg plutajućeg arhipelaga na svetu poštovanje ekoloških standarda, budući da je reč o zaštićenom području.

Veštačka ostrva će biti usidrena, odnosno povezana s morskim dnom stubovima i kablovima i biće stabilna čak i za vreme oluja, a vodiće se računa i da projekat ne ugrozi podvodni živi svet.

Najpre će biti izgrađen plutajući teren za golf, koji će biti i prvi teren tog tipa na svetu i koštaće 400 miliona evra. Potom će biti napravljene i prateće vile, dva hotela i podvodni golf klub i svi će oni biti povezani podvodnim tunelima i liftovima, a posetioci će moći da iznajme privatne podmornice, koje će izranjati direktno u njihovom apartmanu.

Maldivi će dobiti još jedan luksuzni hotel sa osnovom zvezde, dva naselja sa privatnim vilama i 43 privatna ostrva. Da bi se smanjili troškovi izgradnje, ali i zaštite okoline, ostrva će se graditi u Indiji i na Bliskom istoku, odakle će biti odvučena do svog odredišta u vodama Maldiva.

Izgradnja bi trebalo da počne ove godine, a završetak je planiran za kraj naredne. Zvanično otvaranje najavljeno je za 2015. godinu.

maldiviputovanjaveštačka ostrva