Kfor blokirao alternativni put na severu Kosova

To je u poslednjih dvadesetak dana bio jedini putni pravac kojim su na sever Kosova stizali kamioni čija je nosivost veća od tri i po tone. Ranije su blokirani putevi preko Tresave i Vučje Rupe u opštini Leposavić kojima su životne namirnice i druga komercijalna roba stizali u Zvečan, Kosovsku Mitrovicu i Leposavić.

Član opštinskog Veća Leposavića Zoran Milojević, koji je razgovarao sa predstavnicima Kfora u Rajetiću, rekao je za agenciju Beta da je "blokirano nekoliko šlepera i kamiona u kojima se nalazi kvarljiva roba i da je neizvesno kada će im prolaz biti omogućen".

"Ovakvim ponašanjem Kfora, koji je izašao iz svog mandata, ugroženo je normalno funkcionisanje i život ljudi u severnim opštinama na Kosovu i Metohiji",
rekao je Milojević i podsetio da je mandat Kfora da osigura bezbedno okruženje za sve gradjane, a ne da blokira puteve u Pokrajini.

Srbi iz četiri opštine na severu Kosova bojkotuju zvanične administrativne prelaze Brnjak i Jarinje zato što su na njima kosovski carinici i pogranični policajci kojima neće da plaćaju carinu jer ne priznaju kosovske institucije.

KOSOVSKA MITROVICA, 23. avgusta 2012. (Beta)

granični prelazikforkosovo i metohija