Pucnjava u Njujorku: Policajci krivi za sva ranjavanja! (VIDEO)

Iaku su svi raniji izveštaji o pucnjavi ispred Empajer Stejt Bildinga govorili o tome kako je 53-godišnji Džefri Džonson, osim što je ubio bivšeg kolegu, pucao po prolaznicima, od koji je devetoro i ranio, nova otkrića nagoveštavaju kako je on odgovoran isključivo za jedno ubistvo. Za ranjavanja je, navodno, kriva njujorška policija, prenosi "Index.hr"!

Ove navode je potvrdila njujorška policija, koja je saopštila da su dva policajca, koji su na kraju ubila Džonsona, morali brzo da reaguju kako bi sprečili eventualne nove žrtve. Činjenicu da su u toj akciji devetoro ljudi poslali u bolnicu, policijski zvaničnici svrstavaju u kategoriju "kolateralnih žrtava" i to sledećim rečima: "Rizik ovog posla."

Srećom, policijaci su koristili takozvane "šuplje metke", koji su u Njujorku uvedeni u policijsku upotrebu kako bi se smanjila mogućnost ubijanja nedužnih prolaznika, iako je u ovom slučaju to pokazalo suprotan efekat, javlja "Rojters".

Dok, "klasični meci" prolaze kroz telo praveći izlazne rane, "šuplji metak" se rasprši po telu stvarajući niz povreda unutar tela. Takođe, oni se i lakše odbijaju od npr. betonski zid, raspršuju iz čega nastaje rikošet komadića ovih metaka.

Upravo se to i dogodilo u ovom slučaju gde je čak šest prolaznika zapravo nastradalo od šrapnela metaka koji su promašili Džonsona. Međutim, trojica prolaznika je primilo direktan metak od njujorških policajaca. Troje ranjenih prolaznika i dalje se nalazi u bolnici, a "Rojters" navodi kako njihove povrede nisu opasne po život. Policajci koji su ubili Džonsona i ranili prolaznike su na lečenju zbog preživljenih psiholoških trauma, prenosi "Index.hr".

empajer stejt bildingmasovno ubistvopucnjava