Izgoreo muškarac, požar na desetak lokacija

Sa kosovske strane prema naselju Merdare u opštini Kuršumlija širi se požar dužine preko deset kilometara, rekao je danas Tanjugu Đorđe Babić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i istakao da su u Srbiji trenutno na desetak lokacija veći i manji požari.

Požari kod Surdulice i u selu Vučkovica u opštini Lučani ugašeni su, a povređenih nije bilo, kazao je Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Marić je sinoć izjavio Tanjugu da su vatrogasci zaustavili požar iznad Oštrelja na Tari, tako da naselja nisu ugrožena i ne planira se evakuacija seoskog stanovništva.

Požar koji je sinoć izbio u ataru sela Rgaje kod Prokuplja još uvek nije lokalizovan a vatrogasno spasilačke jedinice i pripadnici vojske Srbije nastavljaju borbu sa vatrenom stihijom, izjavio je Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije na području Topličkog okruga Srđan Mitrović.

Ruski avion za gašenje požara "Berijev", koji je jutros iz Rusije upućen za Srbiju, sleteo je pre podneva na niški aerodrom "Konstantin Veliki".

U tri sela na područiju opštine Prokuplje izbili su požari u kojima gori nekoliko hektara livada, hrastove i borove šume, a u požaru je izgorela i jedna kuća, Izjavio je Tanjugu šef šumske uprave u Prokuplju Stojan Bjelić.

Tanjug

nesrećapožar