Čedi Jovanoviću bivši telohranitelj preti ubuistvom

"Alo" piše da se posle ovih pretnji, Čedomir Jovanović u ponedeljak po podne sastao sa pripadnicima Uprave kriminalističke policije za grad Beograd jer je zabrinut za svoju i bezbednost svoje porodice.

- Poruke su jezive i ne mogu da ne izazovu gađenje i zabrinutost. Bivši telohranitelj mu se sve vreme obraća u množini, u ime grupe, a postoje indicije da je nekadašnji pripadnik Žandarmerije bio i u snagama JSO. Poruke obično počinju sa: „Ima nas...“, a sačuvane su i one u kojima se Jovanoviću preti likvidacijom - kaže izvor „Alo!“ koji je imao uvid u sadržaj poruka.

Kako saznajemo, bivši član obezbeđenja je lidera LDP-a čuvao tokom akcije „Sablja“, a nakon ubistva premijera Srbije Zorana Điniđića 2003. godine. Razlozi zastrašivanja za sada nisu poznati.

Prema saznanjima "Alo", Jovanović je u pratnji nekoliko ljudi iz njegovog sadašnjeg obezbeđenja prekjuče ušao na treći ulaz zgrade policije u ulici 29. novembra, nakon čega je odmah primljen. On je, navodno, ispričao da s vremena na vreme dobija poruke na mobilni telefon od bivšeg člana obezbeđenja i da su svaki put sve eksplicitnije i da više nije mogao da ih ignoriše. On je nadležnima pokazao tekst poruka i time opravdao svoje sumnje.

- Jovanović je tražio da mu se pojača policijsko obezbeđenje. Smatra da je trenutno slabo i da treba da bude mnogobrojnije. Ukazao je na to da je poznata politička ličnost i da mu je bezbednost ovog puta dovedena u pitanje - objašnjava izvor lista "Alo".

Čeda je na kraju razgovora u policiji napomenuo da nema probleme sa članovima svog obezbeđenja jer oni profesionalno obavljaju svoj posao iako ima političke nesuglasice sa šefovima policije i BIA.

Inače, bivši vođa studenstkih protesta je više od 12 godina pod stalnim policijskim obezbeđenjem, a krug onih koji su mu pretili se širio od pristalica bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, posle njegovog hapšenja, preko članova Makine grupe, do pripadnika JSO i zemunskog klana. Zato je policijska procena bila da mu je svih ovih godina bila potrebna 24-časovna zaštita.

čeda jovanovićpretnje smrću