LDP prebacuje odgovornost sa bivse Vlade na sadasnju

BEOGRAD, 16. septembra 2012. (Beta) - Državni sekretar Ministarstva finansija i privrede Srbije Vlajko Senić izjavio je u nedelju da su kritike rebalansa budžeta koje je iznela Liberalno demokratska partija (LDP) "politički trik i zamena teza" sa ciljem da se odgovornost prethodne Vlade prebaci na aktuelnu Vladu.

"Kritike su klasična politička zamena teza, a sa nestrpljenjem očekujemo skupštinsku raspravu u kojoj ćemo ukrstiti argumente i videti kakvi su konkretni predlozi onih koji nas ovih dana kritikuju oko rebalansa budžeta", rekao je Senić agenciji Beta.

Senić je istakao da je rebalans budžeta neminovnost u poslednjem kvartalu i da je Vlada Srbije želela da za razliku od prethodne Vlade ima čiste račune za narednu budžetsku godinu i da sve obaveze države isplati do kraja godine.

"Klasičan primer je da je prethodna Vlada u budžetu ukalkulisala samo 11 plata za zaposlene u Železnicama Srbije, umesto 12. Naš rebalans je rebalans čistih računa i pravljenje osnove za budžet za 2013. godinu koji će biti slika naše politike", rekao je Senić.