Životne lekcije koje morate naučiti

Da ne budete životni ponavljači i da ne budete stalno "general posle bitke", potrudite se da savladate sledeće važene životne mudrosti koje vam prenosimo po savetima iz "Covermagazina":

1. Završite ono što ste započeli

Naterajte se da završavate projekte, poslove, ideje, planove koje ste započeli ili potpuno od njih odustanite. Ako ne uradite ni jedno ni drugo, oni će stajati sa strane i stalno vas deprimirati ili stvarati stres.

2. Maksimalno iskoristite život

Da li ste ikada razmišljali o popisu svojih želja? Ako jeste, krajnje je vreme da svoje želje stavite na papir i krenete da ostvarujete jednu po jednu, koliko možete.

3. Naučite da kažete „neću“ i „ne želim“

Važno je postaviti neke granice preko kojih nećete prelaziti, ni zbog partnera, dece, porodice, prijatelja. Dobro razjasnite sebi značenje reči „neću“ i „ne želim“. Iako vam to možda zvuči sebično, verujte da nije. Kad budete dobri sebi, bićete bolji i drugima.

4. Otvorite um - preispitujte svoje stavove

Ne držite se ukorenjenih stavova svojih i tuđih pod izgovorom doslednosti i čvrstog karaktera. Otvorite um i budite spremni za nova iskustva koja će vas preoblikovati. Na primer, ljudi se stalno žale kako više nema slobodnih momaka/devojaka za njih. Ali, ako malo promenimo sliku idealnog, možda ljubav svog života pronađemo i pre nego što se nadamo.

5. Život je lep, pa ga i proživite lepo

Naučite da uživate u lepoti oko sebe. U svakom danu, svakoj situacji... Usredsredite se na pozitivne stvari, a umesto da pustite da vas negativne živciraju tražite način kako da ih promenite.

priredila:

živi zdravoživotživotne mudrosti