Hamburger - državni neprijatelj broj 1

Oni naglašavaju da je brza hrana od Amerikanaca napravila ljude nesposobne da služe vojsku. Nekadašnji zapovednik avijacije SAD, penzionisani general Ričard B. Majers kaže da je svako četvrto dete u Americi danas gojazno i ne može da prođe osnovnu vojnu obuku, javljaju agencije.

- Današnja mlada generacija po svim pokazateljima ima višak kilograma, a glavni krivac za takvo stanje je brza hrana. Hamburgeri, pomfrit, slatki gazirani sokovi i čokolade ugrožavaju nacionalnu bezbednost. Moramo tome da stanemo na put i zato objavljujemo rat brzoj hrani u školama - rekao je Majers.

Neprofitna organizacija "Spremnost" ima za cilj da lobiranjem kod senatora, američkih guvernera i predsednika SAD menja zakone i smanji trend porasta broja debelih ljudi te jednog dana napravi naciju zdravih Amerikanaca. Jedino tako će se, tvrde penzionisani generali, postići da Amerika ostane supersila s jakom vojskom.

Iako njihove stavove podržavaju sadašnji predsednik SAD Barak Obama i demokrate, republikanci smatraju da građanima Amerike niko ne treba da govori i naređuje šta i koliko da jedu.

Iz organizacije Spremnost podsećaju na alarmantan podatak da čak 75 odsto Amerikanaca od 17 do 24 godine starosti nije u stanju da pristupi vojsci - zbog gojaznosti, kriminalne prošlosti ili nesvršene srednje škole.

brza hranahamburgerhranaživi zdravo