Put oko sveta za 23 godine (VIDEO)

Nemac Ginter Holtorf je odlučio da svoj život promeni iz korena - napustio je poziciju direktora aviokompanije i zajedno sa suprugom uputio se na, tada je mislio, 18-mesečno putovanje u Afriku.

Međutim, Afrika i život "na četiri točka" im se toliko svideo da su odlučili da "odmor" potraje večno. I tako već 23 godine, Ginter i njegova supruga Kristina obilaze svet, a neverovatna avantura traje i danas...

Gde je sve bio Ginter sa svojim Mercedesom?

Ginter ima 74 godine i u svom Mercedesu G klase provodi godine i to bez većih kvarova. Ovaj neverovatni automobil prešao je, verovali ili ne, 800.000 kilometara.

Putovanje koje je izmenilo ustaljen tok njihovih života počelo je davne 1989. godine. Prvo su otišli u Afriku, a do današnjeg dana prešli su kilometara kao da su Ekvator obišli čak dvadeset puta.

Ginter i Kristina, koji su ostvarili san većine od nas, obišli su skoro sve zemlje sveta, među kojima su i Aljaska, Zimbabve, Severna Koreja, prešli su Saharu i Himalaje, a nisu zaobišli ni Sibir.

Ipak, od 2010. godine, Ginter je, na žalost, sam na ovom životnom putovanju. Supruga mu je preminula, ali on nije stao da obilazi svet u svom Mercedesu, što je i bila njena želja.

Ove godine je bio na Filipinima koji su 200. zemlja na njegovoj listi iz snova. Šta je sve Ginter obišao pogledaj na mapi gore!

Da li imaš dovoljno hrabrosti da pronađeš Gintera u sebi, napustiš sve i pretvoriš svoj život u avanturu?

put oko svetaputovanja