Guitar Art Festival organizuje Kreativni kurs gitare

Kreativni kurs gitare počinje sa radom od 1. oktobra u Sava centru, u prostorijama „Guitar Art“ festivala. Upis je u toku, mesta još uvek ima, a prijave se mogu izvršiti pozivom na brojeve telefona 011/220-6245 i 064/195-6921. Kurs traje četiri meseca i podrazumeva 30 nastavnih jedinica, časove dva puta nedeljno u trajanju od 50 minuta za od šest do deset članova po grupi. Polaznici će moći da uče uz nastavni materijal i specifičan udžbenik, a prethodno muzičko iskustvo nije neophodno.

Kurs je, kako se navodi u saopštenju, zamišljen kao uvod u savremene tehnike akustične i klasične gitare. Zasnovan je na specifičnom programu koji se već 15 godina uspešno koristi na jednoj od najprestižnijih muzičkih akademija, „Indiana University Jacobs School of Music. Program uključuje učenje osnovnih akorda u prvoj poziciji, bare akorda, učenje čitanja nota i tablatura za gitaru, učenje raznih tehnika među kojima je i fingerstajl, i uvođenje polaznika u osnove muzičke teorije.

Polaznici će, pored specifične muzičke edukacije, imati priliku i da razvijaju kulturu kritičkog slušanja muzike kroz organizovane odlaske na koncerte u okviru predstojećeg „Guitar Art“ festivala, ali i na druge muzičke manifestacije. Profesori koji će raditi sa polaznicima Kreativnog kursa gitare diplomirali su na Fakultetu muzičke umetnosti i imaju dugogodišnje iskustvo u pedagoškom radu. Pored toga, prošli intezivnu obuku kod međunarodno nagrađivanog gitariste Petra Jankovića, kako bi obrazovali buduće gitariste njegovim neobičnim i veoma uspešnim metodom. "Guitar Art" festival organizuje ovaj kurs uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije i Ambasade SAD u Beogradu.

Uživali smo, na prethodnom GAF-u, uz trio "Kings Of Strings" - ko zna, možda ovaj kurs iznedri nekog novog gitarskog heroja poput Vlatka Stefanovskog ili Tommy Emmanuela.

guitar art festivalkings of stringskurs