Otpušteni agronomi žele ponovo angažovanje

BEOGRAD, 27. septembra 2012. (Beta) - Agronomi, koje je država otpustila nakon višemesečnog angažovanja kao asistenata savetodavaca poljoprivrednicima, traže da budu vraćeni u službu, izjavila je u četvrtak članica organizacionog odbora protesta ispred Vlade Srbije Mila Radović.

Ona je agenciji Beta kazala da par stotina otpuštenih agronoma, koji se nalaze ispred Vlade Srbije od 10 sati, žele da njihove predstavnike primi neko iz Ministarstva poljoprivrede i razgovara sa njima o ponovnom angažovanju.

Prema njenim rečima, protest je organizovan jer ministar poljoprivrede Goran Knežević nije ispunio dogovor da se nakon rebalansa budžeta na posao vrati odredjeni broj diplomiranih inženjera.

Radovićeva je kazala da je takav dogovor postignut na sastanku sa ministrom 7. avgusta i dodala da im se niko od nadležnih nije obratio iako su 11. septembra ponovo podneli zahtev za prijem kod ministra.

Ona je podsetila da je u okviru projekta "Stručno znanje za vaše imanje" bilo angazovano 1.658 inženjera i navela da su agronomi uradili ekonomski plan i program za ponovno angažovanje 920 inženjera.