Zašto su muškarci opsednuti grudima?

Fascinacija ženskim grudima nastala je zahvaljujući oksitocinu koji se otpušta tokom dojenja. Isti taj hormon stvara evolucijski nagon za snažnu povezanost u ljubavno-seksualnim odnosima, tvrde naučnici i autori knjige "Hemija između nas", Lari Jang i Brajan Aleksandar.

- Muška opsesija ženskim grudima je prilično čudna. Muškarci su jedini sisari koji su fascinirani ženskim grudima u seksualnom kontekstu - kaže Jang.

Žene su, s druge strane jedini ženski sisari čije se grudi povećavaju u pubertetu, piše Daily Mail.

Stimulacija grudi i bradavica povećaće seksualno uzbuđenje kod 82 odsto žena, a 60 odsto žena tražiće od svog partnera da im dodiruje grudi, pokazala je studija Univerziteta Šefild.

Milioni umetničkih dela stvaranih proteklih 100 hiljuda dokaz su da su muškarci veoma orijentisani na grudi. Privlačnost nije posledica vaspitanja, već je usađena u naš mozak na nivou nagona, objašnjavaju stručnjaci.

Evolucijsko-biološka teorija tvrdi da su pune grudi, sastavljene većim delom od masnoća i da su signal muškarcu da je žena dobrog zdravlja i sposobna da rodi i odgaja decu. Druga hipoteza govori kako seks većine primata izgleda tako da mužjak ulazi "odostraga", a u tom smislu opsesija grudima povezuje se s njihovim oblikom, koji podseća na zadnjicu.

Ljudi su retka vrsta koja ljubav vodi "licem u lice", gledajući u oči partneru. Naučnici smatraju kako je takav oblik seksa potaknut odnosom drevne majke i novorođenčeta, odnosno njihovim načinom povezivanja tokom dojenja.

grudiseks