Uspešna noć istrazivača

BEOGRAD , 29. septembra 2012. (Beta) - Noć istraživača koja je održana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Zrenjaninu, bila je uspešna i protekla je uz veliko interesovanje gradjana, saopštili su u subotu organizatori manifestacije.

U Beogradu, više od 60 istraživača je u petak uveče odgovaralo na raznovrsna pitanja posetilaca različitih godina i interesovanja, piše u saopštenju.

Najtraženiji programi treće Noći istraživača u Beogradu bili su "Sastanak na brzaka", NAO šou, "Vruć poljubac", "Istraživački podijum" i "Naučni kafe".

Više desetina eksperimenata je izvedeno u "Naučnom kafeu" a u radionici za najmladje "Decu ne donose roboti" svoje robote napravilo je stotinu dece.

Kako je navedeno, u Novom Sadu roboti su takodje izazvali veliko interesovanje, tražio se i dodatni termin za "Kafu sa naučnikom", a zainteresovanost je bila velika i za takmičenje u pravljenju električne energije.

U prvoj Noći istraživača u Nišu najveću pažnju izazvao je "Pogled u vasionski komšiluk", "Naučni štafelaji" kao i upoznavanje sa robotima.