Kad aderenalin proradi

Da, zainteresovani su da učestvuju, pronaći će vremena, nema problema i tako to... A onda obavezno sledi pitanje: a ko još učestvuje? I kada čuju ko su rivali slede potpitanja o tome kakva je staza, automobil, prognoza vremena za zakazani termin, kako se meri vreme i tako dalje i dalje.


A kada sednu za volan i stave kacigu, adrenalin proradi. I tada maske padaju! Zaboravlja se na kamere i kritike, uglavnom na svoj račun, samo "pljušte", baš kao i neki nepedagoški izrazi. Prosto ne smem ni da pomislim šta će sve montažeri morati da rade kako bi izbegli one "previše sočne komentare" i koliko puta će biti upotrebljeno ono čuveno "biiip"... Juri se za desetinama sekundi, kao da je reč o profesionalnom takmičenju. Gaze se ivičnjaci sve više i više, pale gume i kočnice, a automobil klizi na sve strane. Poneko završi i u travi, ali veoma brzo nastavlja. I traži se krug više!

Da cela stvar oko stvar oko ovog našeg "izazova za poznate ličnosti" bude još interesantnija, čuo sam da ima i onih koji su se zagrevali mimo našeg znanja. Dolazili su na stazu krišom, pa čak i noću, da treniraju. I to mi se sviđa... Znači, "zakuvalo" se i više niko nije ravnodušan!

Ipak, možda ih najviše "razočara" to što sa staze odu samo znajući svoj rezultat, ali ne i one ostalih takmičara. No, šta se može, tako smo odredili pravila da svako ko od početka oktobra bude gledao našu emisiju na TV Pink može da sazna vreme svojih konkurenata. Kako nedelje budu odmicale lista će biti sve kompletnija. A onda, u finalu će se sastati trojica ili troje sa najboljim vremenima. Do tada preostaje nam svima da gledamo kako se na tihoj vatri "peku" neke od naših poznatih ličnosti koje su se "latile volana" i krenule u borbu sa vremenom!

Andrej Kulundžić

automobilopel