Kako da ti FB i Tviter budu još zabavniji

Za sve ostale koji su već uveliko ovladali tajnama Facebooka, Twittera i ostalih mreža, prenosimo nekoliko saveta iz "Covermagazina" pomoću kojih će im one postati još zanimljivije i privlačnije.

1. Češće koristite Tweet i Re-tweet. Napišite svoj status i komentarišite druge. Uključite se u rasprave i otvoreno recite svoje mišljenje o nekoj temi.

2. Facebook statuse završavajte pitanjem. Na taj način ćete podstaći svoje prijatelje da komentarišu i postaće vam zanimljivije da provodite vreme na ovoj društvenoj mreži, a usput ćete saznati dosta korisnih informacija. Npr. Ukoliko putujete negde, pitajte za savet šta bi trebalo da posetite, šta da izbegavate i slično.

3. Ne bojite se da napišete nešto čudno i neočekivano. Ukoliko napišete nešto takvo, na taj način će vam postati samo zanimljivije budući da ćete neprestano očekivati odgovore, a možda se upustiti i u neku dublju raspravu s nekim od svojih prijatelja.

4. Poklonite nešto. Iskoristite društvene mreže kako bi drugima poklonili nešto što vama više nije potrebno, ili vam je višak. Uradićete ćete dobro delo, a u isto vreme ćete dobiti nove pratioce/prijatelje.

5. Stavljajte video klipove. Dobar spot, smšni video ili čak neki klip sa koristnim savetom svakako zaslužuju mesto na tvome zidu.

društvene mrežefacebooktwitter