Dokaz Raja: Neurohirurg - postoji svest i posle smrti

Eben Alexander je 2008. godine pao u komu na sedam dana nakon što se zarazio meningitisom. Za vreme bolesti, deo mozga za koji Dr. Alexander tvrdi da kontroliše misli i osećaje bio je isključen, a on je potom doživeo iskustvo ‘toliko duboko da mu je dalo naučni razlog da "veruje u svest nakon smrti’.

Svoje je iskustvo opisao u knjizi ‘Dokaz Raja, u kojoj tvrdi kako se sreo sa prekrasnom plavookom ženom na mestu na kojem su bili ‘oblaci, veliki paperjasti beli oblaci, i svetleća bića’.

- Ptice? Anđeli?

Te reči stigle su mi kasnije, kada sam pisao svoja sećanja. Ali ni jedna od tih reči ne opisuje dovoljno dobro sama bića, koja su jednostavno bila sasvim drugačija od bilo čega što sam poznavao na ovoj planeti, rekao je Dr. Alexander, prenosi Jutarnji.


Bili su napredniji. Viši oblici:

Čuo sam glasan i prodoran zvuk poput ogromnog hora odozgo, i pitao sam se da li su ga ta krilata stvorenja proizvodila. Zvuk je bio opipljiv i gotovo materijalan, kao kiša koju možete osetiti na svojoj koži ali koja vas ne pokvasi.

Dr. Alexander je svestan koliko nevjerovatno zvuče njegove tvrdnje.

- Da je meni neko, pa čak i doktor, ispričao priču poput ove bio bih sasvim siguran da su zaluđeni nečim. Ali ovo što se meni desilo bilo je stvarno ili čak stvarnije od bilo kojeg drugog događaja u mom životu. Tu ubrajam i svoje venčanje i rođenje moja dva sina, rekao je.

Eben Alexanderrajsmrtzanimljivosti