Cvetković: Ne osećam se bezbedno

BEOGRAD, 11. oktobra 2012. (Beta) - Bivši premijer Mirko Cvetković izjavio je da se ne oseća bezbednim zbog medijskih napisa koji njega i njegove saradnike dovode u vezu za kriminalom i korupcijom ali da apsolutno nema nikakvog osnova za njegovu odgovornost.

"Ne osećam se bezbednim. Kada čitam napise i laži o sebi i svojim saradnicima apsolutno mi nije prijatno. Znate, kad neko vidi naslov da je neko uzeo 300 miliona dolara u Agrobanci i kad vas direktno vezuju za to, nije vam prijatno", izjavio je Cvetković u intervjuu za časopis Nedeljnik.

Cvetković je rekao da sa privatizacijom Jugoremedije nema nikakve veze jer je ona privatizovana pre nego je došao u agenciju a ugovor s njom je raskinut nakon što je otišao.

"Ljude iz Jugoremedije nikad u životu video nisam. Što se tiče Agrobanke, takodje. Jesam bio ministar finansija i to svega godinu i dva-tri meseca, a problemi u Agrobanci, kako smo sada videli, nastali su tako što odredjeni krediti koji su dati ne mogu biti naplaćeni", rekao je on.

Iako je rekao da ne želi da daje mišljenje o procesu protiv kolege iz poslaničkog kluba Olivera Dulića, jer je on još u toku, Cvetković je ocenio da se radi o političkom procesu jer on nije osumnjičen za korupciju nego za zloupotrebu službenog položaja.