Zvezdi tužba zbog Asamoe

Čelnici ekipe Asante Kotoko ovog kluba potražuju od našeg najvećeg kluba 200 000 evra, koliko je tamnoputi napadač koštao, ali Crvena zvezda za sada nije ispunila postignuti dogovor. Afrikanci su u FIFA su poslali ovaj slučaj i čekaju njihovu odluku.

Portparol Asantea, Listovel Jesu Bukarson, izneo je ovo i tamošnjoj javnosti:

"Vrednost ovog transfera je 200 000 evra, ali imamo problema sa naplatom. Naš predsednik uputio je advokate da se obrate čelnicima FIFA, kako bi mogli da dobijemo svoj novac. Dok ovo pričam, ceo slučaj je pred njima, pa čekamo odluku."

Asamoa je stigao u naš klub u januaru, a u prvoj polusezoni se uglavnom adaptirao na novu sredinu, način rada, klimu, pa je stigao samo da debituje, ali ne i da dobije značajniju minutažu.

Ove sezone, kod Roberta Prosinečkog počeo je više da igra, a ista praksa nastavljena je i kod Aleksandra Jankovića, pa je Asamoa protiv Radničkog praktično spasio Zvezdu, zajedno sa Ognjenom Mudrinskim.

Ipak, nakon sukoba sa Elijem Babaljem na treningu, sredinom septembra, on više nije dobio priliku da zaigra u crveno-belom dresu, pa se uglavnom nalazi na klupi.

Ugovor sa Crvenom zvezdom veže ga do 2016. godine.

asamoafk crvena zvezda