Đilas na čelu DS, prihvatio Tadićeve uslove

Kako tvrdi izvor "Blica" blizak Borisu Tadiću, Đilas će na Glavnom odboru Demikratske stranke zakazanom za 4. novembar prihvatiti uslove aktuelnog predsednika, uz neke izmene, posle čega će Tadić saopštiti da neće biti kandidat za predsednika na stranačkim izborima.

Ovaj dogovor dvojice čelnika DS je načelan, a očekuje se da konačna verzija bude postignuta danas ili sutra, tako da u stranci očekuju da sednica protekne mirno uz poštovanje dogovora da se praktično sva važna mesta i uticaj u stranci podele pola-pola.

"Biće rečeno da su prihvaćeni Tadićevi uslovi. On će verovatno održati govor u kojem će istaći da je moralni pobednik, da je pokazao da mu je stranka iznad svega. Ne očekujte ništa spektakularno", reako je sagovornik „Blica“ iz reda onih koji podržavaju Dragana Đilasa.

Na GO će biti promenjen Statut stranke i najverovatnije će biti izabrano sedam, umesto dosadašnjih pet potpredsednika, dok će jedini kandidat za zamenika predsednika demokrata biti Bojan Pajtić.

Tadić će za potpredsednike predložiti Gorana Ćirića i Natašu Vučković, a nagađa se da bi treći kandidat mogao da bude Dragan Šutanovac. Sa druge strane, Đilasovi kandidati za potpredsednike stranke će biti Jovan Marković, doskorašnji gradonačelnik Užica, i aktuelna gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović.

Izvor: Blic

boris tadićdemokratska strankadragan ?ilas