Uvertira za kadrovske promene u MUP

BEOGRAD, 2. novembra 2012. (Beta) - Advokat i nekadašnji koministar unutrašnjih poslova Srbije Božo Prelević ocenio je u petak da su tvrdnje o prisluškivanju predsednika Srbije Tomislava Nikolića i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića "uvertira za kadrovske promene u MUP-u ili za dodatno prekomponovanje vlasti".

"Moguće je da je ovo dobra platforma da se izvrši kadrovska smena u MUP-u, pa čak i podmetanjima potpisa. Sve je to moguće u službama. Detaljnom istragom i analizom bi se sasvim jasno došlo do zaključka o čemu se radi, ako iko bude hteo da sprovede tu analizu", kazao je Prelević agenciji Beta.

Po rečima Prelevića, konstatacija da neko prisluškuje najviše državne rukvodioce nije ništa novo jer je "potpuno bilo jasno" da su prisluškivani i pokojni premijer Zoran Djindjić i bivši premijer Vojislav Koštunica.

"Moje mišljenje je da su svi oni slušani, a da li su to otudjeni centri moći, da li su to ljudi koji rade za interese finansijskih ili stranih centara, nažalost za 12 godina nismo dobili odgovor", kazao je on.