Sitni stresovi na poslu su gori od velikog

Veliki stres se stalno navodi kao jedan od najozbiljnijih problema današnjice, ujedno i okidač za mnoge bolesti i nagle smrti. Međutim, istraživanje američkih psihijatara je pokazalo da je mnogo opasniji niz malih stresova, koje obično doživljavamo na radnom mestu, a često nismo ni svesni njihovog uzmenirujućeg uticaja, piše "Metroportal".

Posebno zabrinjava to što sve te male stresove uzrokuju sasvim benigne stvari, ali kad se nakupe mogu vrlo ozbiljno da utiču na naše zdravlje i posao. Na primer, stres izaziva i loše svetlo na radnom mestu jer ako je fluorescentno, loše utiče na mozak, izaziva uznemirenost i smanjuje koncentraciju.

Najveći mali stresor je budilnik koji remeti zdrav ritam sna, a u slučaju da je stvarno glasan, deluje kao električni šok na organizam.

Dugo sedenje je takođe izvor malog ali ozbiljnog stresa, jer bolovi u leđima, ramenima i vratu gomilaju napetost. Međutim, ovaj problem zapravo može lako da se reši serijom kratkih šetnji u razmacima koji vam odgovaraju.

Neuredan sto, loš odnos s kolegama, nestrpljivi šefovi i celi niz situacija na radnom mestu polako gomila stres u nama, pa obratite dobro pažnju na sve ove sitnice i pokušajte da ih što više izbegavate.

posaostresživi zdravo