U zakupu "Fidelinke" Čeda Jovanović se borio sa samim sobom

Na tenderu za zakup imovine preduzeća "Fidelinka testo" jedini rival firmi "Agroposlovi", čiji je suvlasnik Čedomir Jovanović, bila je firma registovana na istoj adresi, objavio je u sredu antikorupcijski sajt Pištaljka.

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović pozvao je u sredu vlast da hitno donese zakon o ispitivanju imovine političara i da je spreman da se takav zakon odmah primeni na njemu, a onda i na svim ostalim političarima, prenosi Beta.

Kako se navodi, vlasnica te firme "Outsourcing Management Solutions Group" Tatjana Levinskaja je ujedno i direktorka Jovanovićeve firme SHSF, koja je osnivač "Agroposlova".

Pištaljka navodi i da je "Outsourcing Management Solutions Group" mesec dana ranije uplatila donaciju od sedam miliona dinara Liberalno demokratskoj partiji, čiji je lider Čedomir Jovanović.

- Prvi put u pogone "Fidelinke", "Agroposlovi" su ušli u oktobru 2011. godine kada je potpisan ugovor o zakupu mlinskih kapaciteta tog preduzeća, ali i dobijeno pravo na eksploatisanje žiga, odnosno brenda "Fidelinka". Zatim, u junu 2012. godine Agroposlovi od "Fidelinke" u stečaju zakupljuju poslovni prostor, opremu za proizvodnju testenina i žig Fidelinka - piše Pištaljka.

U međuvremenu, "Agroposlovi" su po simboličnim cenama dobili u zakup "Fidelinkin" lokal sa inventarom i opremom i kombi dostavno vozilo, objavila je Pištaljka.

Beta via Pištaljka

čedomir jovanovićfidelinka