Direktorka u Ljuboviji smenjena zbog blokiranja pristupa Facebook nalogu

Kako piše "Blic", Slađana Grujičić, direktorka Turističke organizacije u Ljuboviji, prva je direktorka koja je smenjena zbog Facebooka.

U obrazloženju za njeno smenjivanje stoji da je direktorka smenjena i zbog "samovoljnog uskraćivanja, odnosno blokiranja korisnicima pristup Facebook nalogu Turističke organizacije“.

Međutim, s druge strane, interesantno je da su direktorku Grujičić, koja je iz Demokratske stranke, smenili odbornici SPS-PUPS, SNS, URS, Preokret, SPO koji čine skupštinsku većinu.

- Nalog na Facebooku mogu svi da otvore, čak i deca da šifre provale, pa valjda to znate. Turistička organizacija ima zvanični sajt, svog administratora, plaća domen i to je ono što treba da interesuje Upravno odbor. Ovako sve ispada smešno - rekao je Milan Jovanović iz DSS na deo obrazloženja za smenjivanje Grujičićeve koji se odnosio na navodno uskraćivanje pristupa Facebooku.

Odbornici nisu želeli da komentarišu smenu direktorke, dok je ona rekla:

- Optužili su me da sam na Facebook nalogu pojedincima uskratila pristup. Naravno da to nisam uradila, a u to se uverio i predsednik UO, što je i potvrdio na sednici. Kako i zašto je ovako obrazloženje napisano, stvarno ne znam. Zvanično je to sajt koji funkcioniše i koji je uz sajt TO Srbije i Beograda ocenjen kao jedan od najboljih u turizmu - rekla je Grujičićeva koju će možda svi zapamtiti kao "prvu direktorku otpuštenu zbog Facebooka", a možda je zapravo žrtva političkog previranja.

- I to smo dočekali. Ovo je prvi put u Srbiji, verovatno i šire, da jedan direktor bude smenjen zbog društvene mreže. To je vid zloupotrebe interneta u političke svrhe. Društvena mreža je nešto sasvim različito od zvaničnog sajta Turističke organizacije i to valjda treba da znate - rekao je za "Blic" odbornik DS Miroslav Nenadović, podsećajući da je direktorki Grujičić do isteka mandata ostalo još samo tri i po meseca.

facebookljubovijaturistička organizacija