URS započinje proces transformacije u političku stranku

Slobodan Maraš, član URS, objašnjava za B92 zašto je URS odlučio da se transformiše iz pokreta u stranku.

"Srbiji je neophodan korak napred. Umorni su građani od preispitivanja problema, treba ljudi da rešavaju probleme, a u URS ima takvih ljudi, i zato smo odlučili da se trnsformišemo iz pokreta u stranku", kaže Maraš.

Maraš navodi da je odlučeno da se transformišu u partiju kako bi "kvalitetnije mogli da ispune program za koji se zalažu". On dodaje da će o novom lideru odlučiti stranački organi ali da se očekuje da to ostane Mlađan Dinkić.

Proces transformacije biće okončan sredinom proleća.

Verica Klanović je ranije najavila da predstoje aktivnosti na izradi programa i statuta, sakupljanja potpisa i verovatno priprema nove izborne skupštine i da očekuje da će to biti završeno negde do kasnog proleća sledeće godine.

"Da bismo povećali efikasnost i u političkom i organizacionom i programskom cilju doneli smo odluku da 2. decembra, posle odluke Uprave, krenemo u proces transformacije u političku partiju", rekla je ranije Kalanovićeva najavljujući sednicu.

Šef poslanika URS-a Vladimir Ilić je Tanjugu rekao da ta odluka nije doneta slučajno, niti "ad hok", veće posle mnogo rasprava na sednicama Predsedništva URS-a.

Ilić je zaključio da zapravo pravi razlog za odluku leži u čcinjenici da je ideja decentralizacije i regionalizacije širokao prihvaćena, podsetivši da sve političke partije u Srbiji o tome govore, a URS se istinski time i bavi.

Izvor: B92

mla?an dinkićujedinjeni regioni srbije