Predlozen novi clan Odbora Agencije za borbu protv korupcije

BEOGRAD, 3. decembra 2012. (Beta) - Savet Državne revizorske institucije (DRI) predložio je Evicu Petrović za novog člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije ima ukupno devet članova, a trenutno ih je osam.

Evica Petrović je bila član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije od kraja 2008, ali je maja 2009. podnela ostavku kada je izabrana za dekana Ekonomskog fakulteta u Nišu.

U predlogu, koji je u ponedeljak dostavljen parlamentu, navodi se da je Evici Petrović 30. septembra 2012. prestala funkcija dekana Ekonomskog fakulteta u Nišu i da je Savet DRI ponovo predložio za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Savet DRI je naveo da je predložio Evicu Petrović za člana Odbora Agencije rukovodjen ličnim i profesionalnim osobinama Petrovićeve, njenim dosadašnjim radom u naučnoj oblasti kojom se bavi i očekivanjima da će dati adekvatan doprinos borbi protiv korupcije.

Istovremeno, DRI je povukla svoj raniji predlog da se za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije izabere Dragan Ivković.

Savet DRI je Ivkovića za člana Odbora te Agencije predložio 28. aprila 2011, a s obzirom da ga parlament od tada nije izabrao taj predlog je povučen i dostavljen je novi predlog.