LDP: Gde je platforma o Kosovu; DS: Nećemo je videti

BEOGRAD, 4. decembra 2012. (Beta) - Liberalno demokratska partija (LDP) pitala je u utorak u Skupštini Srbije gde je platforma za pregovore s Prištinom i kada će se raspravljati o inicijativi za formiranje anketnog odbora za trošenje budžetkog novca na Kosovu, a Demokratska stranka (DS) navela je da tu "tajnu platformu" poslanici nikada neće videti.

U delu sednice za postavljanje poslaničkih pitanja, poslanik LDP Zoran Ostojić je naveo da bi podrška parlamenta relaksirala situaciju na severu Kosova povodom najavljenih protesta zbog početka primene sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima.

Poslanik DS Borislav Stefanović rekao je da predsednik Srbije Tomislav Nikolić ne može da ode na samit zemalja jugistocne Evrope u Budvi jer je "drugacija atmosfera" i upitao da li je Budvi niži ili viši vazdušni pritisak i drugačija klima u odnosu na Brisel gde premijer Ivica Dačić može da se vidja sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

"Dačić može da se vidja sa Tačijem a Nikolić ne može da sedne za sto za kojim bi bila (predsednica Kosova Atifete) Jahjaga. Da li je to u tajnoj platformi koju nikada nećemo videti", upitao je Stefanivić.