Robi: Bakero bi posle mesec dana pobegao iz Zvezde!

Bilo je uočljivo da je legendarni fudbaler najtrofejnijeg srpskog kluba već arhivirao vesti o ostavci Aleksandra Jankovića koja i dalje nije usvojena od članova Radne grupe, o mogućnosti da bi novi trener mogao da stigne iz inostranstva i da to bude njegov nekadašnji cimer iz Barselone Hose Mari Bakero.

"Lave, a koliko bi koštao taj stranac?", pitanjem se obratio MOZZART Sportu Robert Prosinečki.

Usledio je i naš odgovor - između 400 i 500 hiljada evra.

"Pa to je sjajno. Znači, nešto je tamo počelo da se dešava. Izgleda je za njih to prihvatljiva cifra. Biće love u Crvenoj zvezdi. Baš radosna vest."

Do tog trenutka nije bilo ironije u glasu Velikog Žutog. Međutim, na pomen činjenice da su se pojedini članovi rukovodstva Crvene zvezde raspitivali o Bakeru, nekadašnjem prvotimcu Barselone,

Prosinečki je imao spreman odgovor:
"Ja znam da je Zoran Stojadinović grande menadžer, da on može svakog da dovede. Super... Ali pazi, ne znam da li bi to bio logičan i normalan posao. Ne sumnjam u Bakerove kvalitete. Poznajem ga dugo, bili smo i cimeri jedno vreme. Čovek je jednostavno frajer. Ali ne poznaje taj balkanski mentalitet, došao bi u Zvezdu i, šta misliš, šta bi čovek uradio posle mesec dana..."

Ne znamo, vi ga bolje poznajete...
"Čovek bi se spakovao i otišao. Da li vi stvarno verujete da bi stranac, navikao na jedan ozbiljan sistem, mogao da prihvati da se igračima duguju plate. Samo bi rekao: 'Ljudi, doviđenja i zbogom'. Ne bi to uradio samo Bakero, nego i taj Sa Pinto ili bilo ko drugi. Ljudi bi došli da rade posao. A posao može da se radi kada su svi zadovoljni."

Zbog svega navedenog Robert Prosinečki je dao glas domaćem stručnjaku:
"Treba da dođe neko ko poznaje situaciju, igrače, stanje u klubu, ko ima onu stvar... Čekaj, sad ti meni objasni, je l' Sale Janković podneo ostvaku ili nije?"

Rekao je igračima da ide, ali zasad to nije usvojila Radna grupa.
"Aaa... To je znači caka. Pa dobro, može i Aleksandar Janković da ostane. On je dobar trener. Eto, sve sam vam rekao, i opet će da ispadne ono: 'Vidi ga ovaj Žuti, opet se javlja iz Turske.; Nije mi to potrebno, ali stvarno mislim da bi domaći trener trebalo da dođe, koji poznaje ligu. I Kiza Milinković je dobar, domaći stručnjak. Vrlo je ozbiljan... Vidim da njega niko ne pominje".

Izvor: mozzartsport.com

fk crvena zvezdafudbalrobert prosinečki