Autor snimka Jatove stjuardese: Gospođo Živković, izvinite!

U saopštenju koje je upitio medijima, autora snimka „Jat - Kada pijemo, pijemo! Ali stvarno” darko Soković se izvinio stjuardesi Snežani Živković, a Jat upozorio da mora ozbiljno da razmisli o svemu.

Sapoštenje prenosimo u celosti:

"Gospođo Živković, izvinite! Ja sam snimio sigurnosna uputstva koja ste dali na Jatovom letu iz Milana za Beograd 30. novembra. Žao mi je što sam vas uvredio, žao mi je i što sam pomislio da ste pijani.

Činjenica da niko od hiljada slušalaca mog snimka (uključujući i mene) nije ni pomislio da je vaš govor posledica nesreće, te da nam je svima izgledalo logično da je pijanstvo osoblja u putničkoj kabini potpuno odgovarajuća slika Jata – zastrašujuća je.

Žao mi je što ste bili žrtva toga. Žao mi je što su javašluk, glasine o korupciji, nedostatak jasne vizije i strategije doveli Jat na ivicu propasti, u kojoj čak nema ni jednog glasa iz same kompanije koji bi vas zaštitio. Jasno mi je kako se u brojnim neuspešnim pokušajima transformacije postojeći resursi nekada moćnog Jata iscrpljuju, avioni izrabljuju, putnici maltretiraju, a osoblje na zemlji i u vazduhu ponižava.

Basnoslovni novac građana se ulaže u rupu bez dna zvanu Jat. Došao je momenat kada mi, građani, nešto moramo preduzeti.

Zahtevamo od Republike Srbije koja u ime građana upravlja Jat Airwaysom da konačno jasno definiše kako ulaže naš teško zarađeni novac, šta hoće sa aviosaobraćajem u našoj zemlji, koja je strategija za nacionalnu avikompaniju, i šta mi, građani, vlasnici same kompanije, možemo od nje očekivati u budućnosti.

Gospođo Živković, čestitam vam na hrabrosti i upornosti da se sa velikim životnim izazovom borite i izborite, čak i unutar Jata. Vas vaša kompanija nije podržala, a ja želim da vas uverim da vas ja, moja porodica, prijatelji i kolege, i uostalom svi građani ove zemlje podržavamo.

Dužnost odgovornih građana je da na probleme ukazuju, nudeći moguća rešenja – tako je nastao sporni snimak. Gospođo Živković, radujem se novom letu s vama. Želeo bih da to bude u jednom novom Jatu, na koji smo svi ponosni."

Darko Soković

jatstjuardese