Nema više čekanja na šalterima, stiže elektronska uprava!

Na konferenciji „Razvoj elektronske uprave u Republici Srbiji“, Selaković je naveo da prema Strategiji reforme državne uprave i Akcionom planu za njeno sprovođenje za period od 2009-2012. godine, predstavlja jedan od glavnih instrumenata u povećanju efikasnosti i preciznosti u radu državne uprave, a istovremeno je i značajan element u procesu racionalizacije.

On je napomenuo da Ministarstvo pravde uspostavlja zakonodavni okvir za funkcionisanje elektronske uprave koja će biti od velike koristi za javnu uparavu, privredne subjekte, ali i same građane.

Šef misije EU u Srbiji Vensan Dežer ukazao je da će elektronske uprava biti od velike pomoći Srbiji kada uđe u pregovore sa EU, jer će joj biti neophodno usaglašavanje zakonodavstva sa oko 800.000 evropskih propisa.

Pre svega doći će, kako je naveo, do racionalizacije javne uprave, koja će postati delotvornija, efikasnija i eliminisaće dugotrajno stajanje građana u redu radi vađenja nekog dokumenta.

Što se tiče funkcionisanja privredenih subjekata oni više neće moći da prikriju profite, moraće uredno da plate poreze i da dobiju povraćaj PDV-a.

Izvor: Tanjug

čekanješalteri