Saslušanje Đuraškovića, zatim Miškovića

Miškovićev sin Marko saslušan je ranije danas, dok je sedmoro osumnjičenih saslušano juče.

Posle saslušanja svih 10 osumnjičenih za mahinacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća, tužilaštvo će doneti odluku da li će pokrenuti istragu protiv njih i da li će tražiti da im se odredi pritvor.

O pritvoru će odluku doneti sudija za prethodni postupak, koji može da im odredi pritvor za početak do 30 dana, da im se odredi kućni pritvor ili da ih pusti da se brane sa slobode.

Osim dvojice Miškovića, Đuraškovića juče su uhapšeni i saslušani bivši direktor PZP Niš Milutin Gašević i Zoran Mihailović, predsednik Skupštine akcionara PZP Niš Dejan Jevtić i direktor "Delta brokera" Predrag Filipović. Privedeni su i direktor "Šer korporacije" Risto Ristić, akcionar PZP Niš Zoran Kaitović i procenitelj "Konzita" Rašo Zdravko.

Prema navodima krivične prijave Uprave kriminalističke policije Miroslav i Marko Mišković, kao i Milo Đurašković u perodu od 2005. pa do kraja 2010. godine kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih neosnovano su iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu vrednu od oko 30 miliona evra.

Radisavljević je precizirao da su od zajedničkog posla osumnjičeni zaradili oko 30 miliona evra od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Milu Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

miroslav mišković