Naprednjaci pozivaju Đilasa da podnese ostavku zbog snega

Srpska napredna stranka upitala je danas gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da li je spreman da podnese ostavku na tu funkciju jer, kako ocenjuju, u gradu ništa ne funkcioniše.

- Đilas ako ništa drugo, onda iz moralnih razloga treba da kaže da više nema podršku koju je imao i da kaže da više nije sposoban da obavlja funkciju gradonačelnika - rekao je za "Tanjug" šef odbornika SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Jovičić.

On je rekao da se gradska uprava i grad po drugi put u nekoliko dana nisu izborili sa zimskim uslovima i snegom te upitao medije zašto ne pitaju Đilasa da li je spreman da podnese ostavku zbog toga.

Jovičić smatra da Đilas treba da podnese ostavku i zbog toga što su subvencije za Javna komunalna preduzeća smanjene za tri milijarde dinara a istovremeno povećani rashodi za putovanja zaposlenih u gradskoj upravi sa 36 na 106 miliona dinara u 2013. godini.

S druge strane, predsednik gradske skupštine Aleksandar Antić izjavio je za "Tanjug" da nije bilo razgovora o eventualnoj promeni vlasti u Beogradu da do sada nije stigla nijedna takva inicijativa.

Antić je novinarima u Skupštini grada rekao da stalne priče o promeni vlasti izazivaju tenzije zbog kojih je, kako je naveo, atmosfera u kojoj gradski parlement radi loša.

- Takvih inicijativa u zvaničnoj formni nije bilo i dok ih nema nemoguće je od nas očekivati da svakodnevno komentarišemo nešto što nije na stolu.

Izvor: Tanjug

Aleksandar Antićdragan ?ilasskupština gradasns