Dinkić tvrdi da njemu Mišković ništa nije dao

- Mislim da su svi poitičari koji su nešto značili, od Đinđića do Nikolića, razgovarali sa Miškovićem, pa i ja. To mi je u opisu posla, ali mi ništa nije tražio niti dao... kako se ponašao prema drugim ne znam - rekao je ministar finansija Mlađan Dinkić gostujući u emisiji "Kažiprst" TV B92.

Takođe, Dinkić je istakao da dok je on bio na funkcijama, "Mišković nije ništa niti tražio od njega i njegovih saradanika, niti je imao bilo kakvu priviliegiju ili nešto dobio".

- Svi su imali prilike da razgovaraju sa Miškovićem, uključujući i mene, meni je to bilo u opisu posla, ja ragovaram i sa zanatlijama i sa malim preduzetnicima i sa velikim. Meni nikada ništa nije dao, niti mi je išta tražio. Kako se ponašao prema drugima ne znam - kazao je Dinkić.

Prema njegovim rečima svima je u interesu da se "slučaj sa Miškovićem" što pre okonča, jer kako kaže, pravda mora da ima punu slobodu.

- Važno je da se ovaj slučaj sudski okonča i da ne ostane sve na medijskim aferama - istakao je Dinkić.

Komentarišući navode u javnosti o tome da su pojedini političari i funkcioneri sarađivali i dobijali sredstva od Miškovića, Dinkić je rekao da ima u vidu to da je i on sam bio žrtva tračeva i neistina, pa ne želi da veruje u te priče bez potpunih dokaza.

- Istražni organi treba da rade svoj posao i da se vidi šta je istina, a šta je laž. Nikada niko - ni strani faktor, niti domaći faktor nije mogao da utiče na rad vlade - istakao je Dinkić.

Dinkić tvrdi da nije imao veze sa spornim privatizacijama sa kojima se Mišković povezuje, pošto su se dešavale dok je on bio guverner Narodne banke Srbije i dok je tim resorom rukovodila Demokratska stranka Srbije, prenosi B92.net.

Komentarišući odnos sa koalicionim partnerima Dinkić je istakao da je njegova saradnja s prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem odlična i da je promenio mišljenje, jer Srpska napredna stranka nema nikakve veze sa Srpskom radikalnom strankom.

Dinkić je stakao da su bivši koalicioni partneri iz Demokratske stranke pokušali da unište njegovu stranku i njega samog. Prvenstveno Boris Tadić, prenosi B92.net.

b92miroslav miškovićmla?an dinkić