Nagrade magazina Story

Crveni tepih, svetla reflektora, škljocanje fotoaparata, skupe toalete, ekskluzivne limuzine, mirisi raskošnih parfema...... slika su glamurozne i raskošne manifestacije magazina Story. Za mesto dešavanja izabrali su sam centar grada, tačnije Pozorište na Terazijama, gde se skupio sam „džet set“ kako bi prisustvovali dodeli specijalnih nagrada poznatim ličnostima „Story Awards”.

Story Awards je dodela priznanja poznatim ličnostima u kategorijama koje slave uspeh, humanost i osećajnost. Manifestacija nas je podsetila na najzanimljivije priče i poznate ličnosti u 2008. godini, a nagrađene su najupečatljivije po mišljenju čitalaca magazina "Story". Deset kategorija je predstavljeno na inovativan i zanimljiv način, i to za najdirljiviju priču, humanitarni potez godine, najharizmatičniju ženu i muškarca, najromantičnije venčanje, najlepšu ljubavnu priču.....

Nagrade su dodeljene na glamuroznoj ceremoniji u ekskluzivnom ambijentu Pozorišta na Terazijama, uz prigodan koktel nakon centralnog događaja. Domaćin manifestacije bio je Ognjen Amidžić, a nagrade su uručile brojne poznate ličnosti, poput Isidore Bjelice, Verice Rakočević, Ivana Zeljkovića, Boška Jakovljevića, Marije Kilibarde, Goce Tržan...

Najdirljivija priča, koja nas je inspirisala, rastužila, zbog koje smo strepeli i koja je obeležila godinu za nama je priča pevačice Nataše Bekvalac. I pored velikog bola koji je doživela, Nataša kaže da je srećna i da se ponovo smeje: “Večeras se smejem, jer sam ispunila san, da sedim pored Milene Dravić i Dragana Nikolića.”

Humanitarni potez godine je potez poznate ličnosti koji nikog nije ostavio ravnodušnim. To itekako važno priznanje otišlo je u ruke pevačice Seke Aleksić za pomoć nezbrinutoj deci. Seka je pre nekoliko meseci pokrenula humanitarnu organizaciju "Deci s ljubavlju" koja pomaže nezbrinutim mališanima. Prihod u fond se sliva sa raznih koncerata koje ova pevačica organizuje. Njenom fondu priključile su se mnoge njene kolege.

Najlepša ljubavna priča je priča koja je uzburkala javnu scenu, a nagradu su kući poneli zaljubljeni golupčići Jelena Tomašević i glumac Ivan Bosiljčić.

Najromantičnije venčanje predstavlja najlepši zajednički momenat, a za takvo je proglašeno venčanje pevačkog para Emina Jahović–Mustafa Sandal, koji zbog obaveza u Turskoj nisu prisustvovali dodeli nagrade, ali su se javili putem video poruke.

Najharizmatičnija žena je ličnost koja nas je svojim karakterom i uspesima inspirisala i koja je definitivno obeležila 2008. godinu, a to je glumica Nataša Ninković.

Najharizmatičniji muškarac je muškarac kome verujemo i kome se divimo, a njegovo ime je Dragan Nikolić.

Zvezda u usponu je nova zvezda koja je svojom energijom i talentom obeležila godinu za nama, i koja obećava mnogo u godinama koje dolaze. To je pevačica Rada Manojlović.

Stilska transformacija pripala je ličnosti koja je svojom pojavom i stilskom transformacijom bila itekako zapažena, iako se nekima možda to i nije dopalo. Ona je evrovizijska zvezda i voditeljka jutarnjeg programa, Jovana Janković.

Zadivljujuća životna priča otišla je u ruke Mileni Dravić, ženi koja je u svom radu i životu postigla izvanredne uspehe i obeležila celo jedno doba.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Mirjana Ristić