Nekom je i bolest lepa - Ruskinja od 25 kilograma zasuta pismima obožavalaca

Valeria, rođena Ruskinja koja živi u Monaku, kaže da svakodnevno dobija pisma obožavateljki, koje žele da ih nauči kako da istrpe glad i izgledaju kao ona, piše "Blic".

- Sva pisma koja sam dobila uglavnom su od devojaka starih oko 20 godina. One me vide me vide kao neku vrstu inspiracije. Međutim, ja odbijam da ih učim kako da što pre umru - kategorična je Valeri je podstaknuta ovim pismima, odlučila da javno progovori o svojoj bolesti i učestvuje u kampanjama protiv anoreksije.

- Mladim devojkama želim da poručim da sam ja krenula pogrešni putem, da moj sadašnji život nije sjajan, a najmanje može da posluži kao inspiracija drugim devojkama - kaže Valeria.

Anoreksija ju je, kaže, učinila "usamljenom, neprivlačnom i odbojnom kod svih koji su u njenom okruženju." Osim što se boti sa sopstvenom bolešću, na sve načine pokušava da mlade devojke odvrati od ideje da izgladnjivanjem narušavaju zdravlje.

Valeria se nada da će se vratiti u Moskvu i probati da začne porodicu uz pomoć surogat-majke.

- Volela bih da imam porodicu, ali se se još uvek dvoumim oko deteta. Ja sam bolesna i slaba i mislim da dete ne zaslužuje da ima majku koja nije u stanju da se stara o njemu - iskrena je Valeria.

anoreksijagojaznost