Majkl Mur: Amerika zasnovana na genocidu

"Ne volim što to moram da kažem, ali ubijanje je naš način. Počeli smo Ameriku genocidom, a potom je gradili na robovima. Ubijanja oružjem će se nastaviti – jer to smo mi", napisao je Mur na "Tviteru".

"Zemlja koja zvanično odobrava užasno nasilje (invazija na Irak, ubistva bespilotnim letelicama, smrtna kazna) iznenađena je kada se jedan dvadesetogodišnjak u to uključi?", napisao je Mur.

On je u ostalim porukama na "Tviteru" postavio pitanje "zašto se ovo dešava samo u Americi" i ocenio da problem nije samo u oružju, nego u delovanju Nacionalnog udruženja za naoružanje.

"NRA mrzi slobodu. Oni ne žele da imate slobodu da pošaljete svoju decu u školu i da očekujete da se vrate živa. Vreme je za akciju. Debate i diskusije su završene. Kao što niko ne vodi debatu o tome da li je silovanje legitimno – i ova debata o naoružanju je okončana", zaključio je Mur.

Podesćamo da je dvadesetogodišnji Adam Lanza ubio pre dve nedelje, 26 ljudi, uključujući 20 dece, a potom izvršio samoubistvo. On je prethodno ubio svoju majku u njenom stanu. Mur je u danima posle masakra nekoliko puta komentarisao ovaj događaj, preneli su američki mediji.

amerikamajkl muroružje