Zvezde serije "Bolji život" tuže RTS zbog 10. reprize

Serija "Bolji život" se na javnom servisu RTS reprizira po 10. put, a glumac Marko Nikolić je javno najavio tužbu, i otkrio da čeka novac od drugih serija koje je RTS reprizirao.

- Nisam znao da ponovo repriziraju i sad ću ponovo da ih tužim. Pa tek sam dobio pare od prošlog serijala. I to preko suda. Sad idu "Srećni ljudi" isto preko suda. Pa tako ćemo, ćeraćemo se - izjavio je čuveni Giga gostujući na Radiju S.

Nikolićev kolega Boris Komnenić je za “Alo” potvrdio da je i on tužio RTS, ali da smatra da je bolje da repriziraju "Bolji život" nego da emituju turske serije.

- Da i ja sam tužio RTS, obojica smo to uradili. Ja sam već dobio glavnicu od prethodnih repriziranja, ali ne i kamate. Ne brojim koliko su puta reprizirali, samo kad podnosim tužbu, ja brojim. To samo govori o njima, koliko ne rade ništa, koliko nemaju snage da proizvedu nešto novo. Mada, to je kvalitetan proizvod, a dolaze i novi naraštaji i dobro je da i oni vide tu seriju. Bolje je i to, nego da gledam Turke - zaključio je Komnenić.

Prema pisanju "Informera" glumcima kojima je isplaćen sav honorar za dosadašnjih 15 repriza ove serije, zaradili su u proteklih 25 godina oko 38.000 evra. U proseku su dobijali isplate od dve do tri hiljade evra po reprizi, s tim što su kod prvih ponavljanja honorari bili veći.

Ubrzo je stigao i odgovor iz javnog servisa da je za brojne reprize odgovoran mali budžet, a da glumci imaju pravo da tuže ukoliko su nezadovoljni.

- Serijski program mešamo sa premijernim serijama i nečim što bi se moglo nazvati evergrinom. U proseku jedna epizoda od 55 minuta košta 90.000 evra, a nama za premijerni dnevni serijski program treba 300 epizoda godišnje, što je oko 30 miliona evra. Naš celokupni godišnji budžet dobijen od pretplate je 30 miliona evra. Čak i da novca ima, mi bismo neke serije reprizirali, mada možda ne toliko često - saopšteno je iz PR službe RTS-a.

- Glumac Marko Nikolić, kao i svaki drugi građanin, ukoliko smatra da je ugrožen, ima pravo na tužbu. S tim što su ugovori potpisivani kad je novca bilo u izobilju i kada je brojnim glumcima i autorima olako potpisivano pravo na zarade od repriziranja - rekli su u RTS-u.

Izvor: Novi Magazin/Informer/Alo/Mondo

boris komnenićglumac marko nikolićrtsserijaserija bolji život