Žreb za Beosong: Prvi glas Srbije - prvi na sceni, Maju Nikolić "Gospod blagoslovio"

Polufinalno veče 2. marta otvoriće finalistkinje Prvog glasa Srbije Mirna, Nevena i Sara pesmom Saše Miloševića Mareta "Ljubav je svuda", dalje će uslediti:

2. Igor Terzija - Moja svetlosti (kompozitor Aleksandar Filipović)
3. Maja Nikolić - Blagoslov (Marc Paelinck)
4. Kal - Usne kadifa (Dragan Ristić)
5. Nenad Milosavljević (Neša Galija) - Ruža od baruta
6. Saška Janković - Duga u tvojim očima (Slobodan Petrović)
7. Dušan Zrnić - Što prolazim (Ana Bojić)
8. Nikola Burovac (autor, izvođač još nepoznat) - Anđeo sa neba
9. Dušan Svilar - Spas (Marko Đurašević)
10. Sky's - Magija (Sky Wikluh)
11. Ksenija Kočetova - Svetla se pale za nas (Maksim Kočetov)
12. Marija Mihajlović - Halo (Nikola Čuturilo)
13. Aleksandra Dabić - Savršen kraj (Dobrivoje Marić)
14. Kristina Savić - Za tebe živim (Vojkan Borisavljević)
15. Žarko Stepanov - Tren (Ivan Ilić)

O finalistima, kao i dan kasnije o pobedniku Beosonga, odlučivaće isključivo publika SMS glasovima. Petoro najuspešnijih polufinalista plasiraće se u finale 3. marta. Enigma vlada još oko izvođača pesme Nikole Burovca posle odustajanja Maje Odžaklijevske - očekuje se, narednih dana, saopštenje RTS-a na tu temu. Žreb je "vodila" Nina Radojičić, predstavnica Srbije na Eurosongu 2011. u Dizeldorfu.

Kontroverzna Maja Nikolić ushićeno je, posle žreba, pričala:
"Pesma je velika. Podseća na one glamurozne filmove kao što su 'Kazablanka', 'Love Story', 'Titanik'... Raskošna je, starovremenska, romantična. Izazov mi je da je pevam, za četiri sata sam sama napisala tekst. Moj kompozitor Marc Paelink je 2005. sa Maltom osvojio drugo mesto sa pevačicom Ciarom, sada je tražio najbolju pevačicu u Srbiji. Gospod je hteo da je pozvao mene, bila sam blagoslovena da sam dobila tako veliku pesmu. Tri je moj srećan broj, veliko bi mi je zadovoljstvo da, posle Željka koji je bio drugi i treći, dovedem Evroviziju u Beograd, ali neka publika odluči. Neka glasa za najboljeg. Hajde da ponovo pokažemo da Evrovizija može da se odigra u Beogradu".

aleksandra dabićbeosong 2013dušan svilareurosongevrovizija 2013Igor Terzijamaja nikolićmarija mihajlovićmirna radulovićnikola ?uturilosaška janković